U bent hier: Home » Info » Projecten

Projecten

Vlaggen en wimpels

Met dit project kan zowat rond alle eindtermen worden gewerkt. Vaak is het een kwestie van het zien en benutten van mogelijkheden. Het is niet iets extra dat pas kan als al het andere reeds aan bod is gekomen. Het kan voor de leerkracht zelfs een hele hoop tijd en energie uitsparen. Voor de leerlingen is het alleszins “keitof” !
lees meer >

Herculespas en doedeldidoepas

Alle Boomse basisscholen organiseren in samenwerking met de gemeente de Herculespas voor het lager en de Doedeldidoepas voor het kleuteronderwijs.
Doel: alle leerlingen in staat stellen om tegen sterk verminderde prijs kennis te maken met een aantal sport- en culturele activiteiten.
lees meer >

Kleuterparticipatie

Gaat jouw kleine kapoen binnenkort naar school? Op ons luik 'Kleuterparticipatie' vindt u enkele filmpjes die u een blik achter de schermen in de kleuterschool bieden.
Lees meer >

Vriendschapsproject

Een acteur stapt onverwachts de klas binnen en stelt zichzelf voor als Henkie. Henkie zou graag vrienden hebben, maar momenteel wil niemand zijn vriend zijn. Hij is op zoek naar vrienden in de klas, maar snel wordt duidelijk dat Henkie zelf een pestkop is en hierdoor weinig vrienden heeft...
Lees meer >

Voorleesweek

De Voorleesweek is een jaarlijkse terugkerende actie die wil aanmoedigen om vaak voor te lezen aan kleine en grote kinderen. Op school samen in boeken kijken en voorlezen stimuleert niet alleen de taalontwikkeling maar betekent plezier voor iedereen.