U bent hier: Home » Info » Onze school

Welkom op de website van onze school De Hoeksteen

Wij zijn een "warme - open "school gelegen in het centrum van Boom. Vanaf je onze schoolpoort binnengaat, hoor je overal goede morgen en zie je altijd stralende gezichtjes rondlopen. Kortom IEDEREEN is bij ons welkom!

Ons schoolteam bestaat uit zeer dynamische, creatieve, sportieve en muzikale talenten.
Iedere kleuter of leerling wordt hier met open armen ontvangen en er wordt steeds ingezet op de juiste noden van elk kind.

Als basisschool van het GO! baseren wij onze visie op het toekomstplan van het GO! - GO!2020

De wortels van deze boom stellen onze kinderen voor.

Uit de wortels haalt de boom zijn voeding. Onze school wordt gevoed door de talenten, kennis, vaardigheden, socio-culturele achtergrond, levensbeschouwing en persoonlijkheid van onze leerlingen.

Het pedagogisch project van het GO! met zijn waarden vormt de stam.

Het GO! vormt respectvolle, verdraagzame, mondige, positief kritische, leergierige, verantwoordelijke, geëngageerde, sociale, zelfstandige en creatieve persoonljkheden. In onze school vertrekken we vanuit de creativiteit van onze leerlingen om de andere waarden te stimuleren.

Kwaliteitszorg loopt als een beschermend vlies over de stam en de kruin.

Onze leerkrachten scholen zich regelmatig bij om tegemoet te kunnen komen aan de noden van de leerlingen. Ook beschikt onze school over een sterk uitgebouwd zorgnet en werken we samen met de gemeente om onze ouders en leerlingen te ondersteunen.

Onze school als kenniscentrum.

Als brede open school is onze school een plek waar culturen en generaties elkaar ontmoeten. We houden regelmatig open-klas momenten waar familieleden worden uitgenodigd om een lesmoment te komen bijwonen. Zo wordt ook voor hen duidelijk wat hun kinderen zoal doen op school.

We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en trachten daarop in te spelen in ons onderwijsaanbod. Zo hebben we voor taal bijvoorbeeld gekozen voor een methode waarin alle leerdomeinen geïntegreerd aan bod komen om zowel 'taalsterke' als 'taalzwakke' leerlingen voldoende uitdaging en kansen tot ontwikkeling te bieden. We trachten er tevens naar het vak wereldoriëntatie zo ervaringsgericht mogelijk te maken en vertrekken vanuit de leefwereld van de kinderen.

Het leerkrachtenteam, de kinderen, de ouders en andere participanten dragen bij tot een breed draagvlak met als uitgangspunt 'samen maken we school'. Ons jaarlijks schoolfeest, waar vele handen licht werk maken, is hier een toonbeeld van.

Kortom, wij streven vandaag en morgen naar ...

ONZE SCHOOL VAN DE TOEKOMST !

Visie van onze school

Nog meer weten?

Maak een afspraak en kom zeker eens langs. We maken graag tijd voor u vrij. We nemen dan samen een kijkje in de klas en maken een praatje met de leerkrachten.

Vriendelijke groeten,

Sigrid De Cnodder